Gouden regels

Door: Marije Smeenge op 15 juni 2015

4968095879_e3f4bae10d_b

In Italië is eten een serieuze zaak. Koken en eten horen tot de kern van Italiaanse cultuur en weerspiegelen de geschiedenis en tradities van het land. Maaltijden – thuis, bij familie of vrienden, tijdens een feest, in een luxe restaurant of een alledaagse trattoria – zijn voor de Italianen identiek met goed eten, goede wijn en een goed gezelschap, en dat geldt ook voor de gewone, doordeweekse maaltijden. De Italiaanse keuken kan rustiek of verfijnd zijn maar is altijd gebaseerd geweest op goede en verse ingrediënten van het seizoen.

In het grote pasta boek bij ons thuis staan de 9 gouden regels bij het maken van pasta. Deze regels moeten ten allen tijden worden gebruikt bij het maken van pasta. Ik zal deze regels vandaag met jullie delen.

Regel 1 – Kies altijd voor topkwaliteit Italiaanse gedroogde pasta of maak zelf verse pasta.

Regel 2 – Bereid pasta in een grote pan met veel kokend water.

Regel 3 – Voeg een royale snuf zout toe aan het kookwater.

Regel 4 – Blijf erbij als de pasta kookt en proef of de pasta beetgaar is.

Regel 5 – Giet de pasta meteen af (niet afspoelen!) maar laat het niet helemaal uitlekken.

 Regel 6 – Ga voor eerlijke, smaakvolle ingrediënten. Zongedroogde tomaten en goede kwaliteit

olijfolie maken een wereld van verschil.

Regel 7 – Elke pasta soort heeft zijn perfecte begeleide: korte, holle pasta vraagt om grove saus; hoe fijner en dunner de pasta, des te lichter de saus.

Regel 8 – Zorg dat de saus de pasta niet overheerst.

 Regel 9 – Een Italiaans gezegde luidt: ‘pasta wacht niet op mensen, mensen wachten op pasta.

Bron foto

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen