Italiaanse aardappelen uit de oven

Door: Linda op 17 januari 2014

Italiaanse aardappelen uit de oven

Dit is een lekker bijgerecht in plaats van een pasta en super makkelijk. Ook dit gerecht kun je voor de tijd al helemaal klaar maken.

Ingredienten:

1 kilo aardappels (geschikt voor deze bereiding, vastkokend)
1 grote scheut olijfolie
3 tenen knoflook
1 hand verse rozemarijn, of 4 el gedroogde
zout

Geurige gebakken aardappels uit de oven met rozemarijn. Erg makkelijk om te maken, want de aardappels gaan rauw en ongeschild de oven in, je hoeft ze alleen een paar keer om te scheppen. Wanneer je ook het hoofdgerecht in de oven hebt staan, zet je de aardappels gewoon op de allerlaagste richel, of zelfs op de bodem, al moet je ze dan wat regelmatiger omscheppen. Haast geen omkijken naar.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 220°C.
Schil de aardappels of boen ze alleen maar goed schoon onder de kraan.
Snij ze in niet al te kleine stukken.
Hak in geval van verse rozemarijnblaadjes iets kleiner.
Pel de knoflooktenen en snijd in kleine stukjes.
Sprenkel wat olijfolie over de bakplaat, braadslee of ovenschaal.
Doe de aardappels, de rozemarijn en de knoflook erin.
Sprenkel er nog wat extra olijfolie overheen.
Meng tot de aardappels goed bedekt zijn met een laagje olie.

Schuif in de oven en laat in ongeveer drie kwartier a uur bruin en knapperig worden. Tussentijds een paar keer omscheppen. Doe ze echt niet veel lang(zoals ik deed), want dan worden de aardappels hartstikke droog en dat is echt niet lekker.

Laat de aardappels uitlekken op wat keukenpapier (of niet!!!) en bestrooi met (grofgemalen) zout.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen