Roomdessert

Door: Linda

Roomdessert

Zabaglione

Door: Linda

Zabaglione Zabaglione (Italiaans zabaglione, zabaione, zabajone, ook bekend onder de Franse naam Sabayon) is een van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, meestal marsalawijn. De ingrediënten worden au bain-marie stijfgeklopt. Waarschijnlijk […]

amandelen

Biscotti di Prato

Door: Linda

Je kan ook de BISCOTTI DI PRATO serveren bij een glas vinsanto. Noem deze koekjes geen ‘cantucci’, want de inwoners van Prato zullen er niet blij mee zijn. De naam van dit koekje is simpelweg ‘biscotto di Prato’. Het wordt […]

Tiramisu

Door: Linda

Tiramisu Er gaat niks boven zelfgemaakte tiramisu! Zalig. Wat is Tiramisu? Tiramisu (ook: tiramisù) is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt […]

Cassata (ijs)

Door: Linda

Cassata (ijs)

Cappuccino van chocolade met citroencrème

Door: Linda

Cappuccino van chocolade met citroencrème. Let op: hier ben je heel lang mee bezig, lees de beschrijving.

amandelen

Amandel/bitterkoekjesijs

Door: Linda

Amandel/bitterkoekjesijs

florence

Vijgen met amandelvulling

Door: Linda

Vijgen met amandelvulling

Panettone ripieno

Door: Linda

Panettone ripieno (gevulde panettone) Wat is Pannetone? Panettone is een Italiaans luxe brood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten. Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een […]

Tartufo

Door: Linda

Tartufo (Italiaans voor truffel) is een Italiaanse ijsspecialiteit, een soort ijsbonbon met een kern van bittere truffelchocolade die wordt versierd met slagroom, cacaopoeder, chocoladesaus en/of vanillesaus. Tartufo bianco bestaat uit een gevulde bal vanille-ijs, vaak opnieuw omhuld met een laag […]