Carpaccio

Door: Linda op 22 september 2013

Recept omschrijving

Carpaccio

Dit recept is per persoon, dus wil je dit voor 4 personen maken, doe dan de aantallen x 4.

Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe ossenhaas, mayonaise, worcestersaus, Tabasco en witte peper, vaak geserveerd als voorgerecht. Tegenwoordig zijn er vele varianten, met ingrediënten als rauwe tonijn, marlijn, zalm en kalfsbiefstuk.

Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië, had vele beroemde stamgasten, onder wie Charlie Chaplin en Ernest Hemingway.

(Wikepedia).

Ingredienten

  • rauwe ossenhaas
  • zakje gemengde sla
  • rode wijnazijn
  • olijfolie
  • pesto
  • geroosterde pijnboompitjes
  • kappertjes
  • verse basilicum (optioneel)
  • geraspte parmezaanse kaas

Kook instructies:

Verdeel de sla over een plat bord en drapeer er de plakjes carpaccio over.

Carpaccio-dressing Klop een sausje van 4 eetlepels azijn, 1 1/2 eetlepel rode wijnazijn, 1 mespuntje mosterd, 1/2 eetlepel honing of suiker en peper en meng alles heel goed door elkaar.