Fettucine met knoflook en artisjokken

Door: Lili op 23 april 2012

knoflook

Recept omschrijving

Fettucine met knoflook en artisjokken is ook een prima vegetarisch recept voor de snelle Italiaanse keuken.

Ingredienten

  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • kleine ui, fijn gesneden
  • pomodori tomaten, ontveld en ontzaad, fijn gesneden
  • artisjokkenhartjes, uitgelekt en fijngesneden
  • verse tijm
  • groentebouillon
  • fettucine, gekookt
  • vers geraspte parmezaanse kaas

Kook instructies:

Verhit de oven voor op 180 graden. Snijd de kop van de knoflookbol en verwijder uitstekende droge 'velletjes'. Besprenkel met wat olie, peper en zout en rol in wat aluminiumfolie en zet in de oven.

Ca. 45 minuten roosteren en daarna af laten koelen. Ondertussen de overgebleven 2 el olie verwarmen in een pan en de ui fruiten, ca 3 minuten. Dan de tomaat, artisjokken en tijm toevoegen en nog 5 minuten bakken. Dan de bouillon tovoegen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en de gekookte pasta toevoegen. Dan de geroosterde knoflookbol uit de teentjes knijpen en door het pasta-saus mengsel roeren. Op smaak brengen met peper, zout en kaas en serveren.