Kippensoep

Door: Linda op 28 november 2013

kipfilet

Recept omschrijving

Kippensoep ofwel Zuppa di pollo

Ingredienten

  • kipfilet
  • vers geraspte parmezaanse kaas
  • knoflookolie of 1/2 teen knoflook heel fijn gehakt
  • vers geraspte nootmuskaat
  • kruim van vers wit brood
  • ei
  • verse, gladde peterselie, gehakt
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • bleekselderij
  • kippebouillon (evt. van blokje)
  • verse bieslook, gehakt

Kook instructies:

Hak in een foodprocessor de kipfilet fijn met een eetlepel van de parmezaanse kaas, de knoflook, de nootmuskaat, het broodkruim, het ei, de peterselie en zout en peper. Vorm met de handpalmen balletjes ter grootte van ongeveer een dessertlepel vol van dit mengsel (ongeveer 10 pp.).

Stroop de bleekselderijbladeren van de stelen en trek de vezelachtige draden weg. Snijd de stelen in stukjes van ca. 1 cm. Zet de groente op met de bouillon en breng alles aan de kook. Laat de soep zachtjes sudderen en voeg na 10 minuten de balletjes kippenvlees toe. Kook ze al dente. Doe de bieslook bij de soep, schep de soep in kommen en strooi er de rest van de parmezaanse kaas over.