Macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus

Door: Arjen op 15 augustus 2013

tomatenpuree

Recept omschrijving

Macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus

Ingredienten

  • 500 macaroni
  • zout
  • 10 Gram boter
  • 50 Gram Parmezaanse kaas
  • Voor de saus:
  • 2 Eetlepel olijfolie
  • 1 kleingesneden ui
  • 1 kleingesneden teentje knoflook
  • 500 Gram kleingesneden tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 Theelepel suiker
  • 1 laurierblad
  • zout, versgemalen peper
  • Voor het gehakt:
  • 400 Gram gehakt
  • 1 beschuit
  • 1 Deciliter melk
  • 1 ei
  • 4 Eetlepel Parmezaanse kaas
  • 2 Eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • een paar druppels citroensap
  • mespunt chilipoeder
  • zout, versgemalen peper
  • 25 Gram boter

Kook instructies:

Verhit voor de saus de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, laurier, zout en peper toe en laat de saus 20 minuten sudderen. Week voor de balletjes de beschuit in de melk en doe er het gehakt en de overige ingrediënten bij, behalve de boter. Kneed tot alles goed is vermengd en vorm er ± 20 balletjes van. Laat de boter bruin worden en bak de balletjes onder af en toe schudden in 15 minuten bruin en gaar. Bereid de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat ze in een vergiet uitlekken. Smelt 10 gr boter en schep die door de macaroni. Doe de balletjes door de tomatensaus, giet de saus over de macaroni en warm alles nog even goed door. Serveer er een schaaltje Parmezaanse kaas bij.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.