Macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus

Door: Arjen op 1 maart 2015

tomatenpuree

Recept omschrijving

Macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus

Ingredienten

  • macaroni
  • zout
  • boter
  • Parmezaanse kaas
  • Voor de saus:
  • olijfolie
  • kleingesneden ui
  • kleingesneden teentje knoflook
  • kleingesneden tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • suiker
  • laurierblad
  • zout, versgemalen peper
  • Voor het gehakt:
  • gehakt
  • beschuit
  • melk
  • ei
  • Parmezaanse kaas
  • fijngesneden peterselie
  • fijngesneden teentje knoflook
  • een paar druppels citroensap
  • mespunt chilipoeder
  • zout, versgemalen peper
  • boter

Kook instructies:

Verhit voor de saus de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, laurier, zout en peper toe en laat de saus 20 minuten sudderen. Week voor de balletjes de beschuit in de melk en doe er het gehakt en de overige ingrediënten bij, behalve de boter. Kneed tot alles goed is vermengd en vorm er ± 20 balletjes van. Laat de boter bruin worden en bak de balletjes onder af en toe schudden in 15 minuten bruin en gaar. Bereid de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat ze in een vergiet uitlekken. Smelt 10 gr boter en schep die door de macaroni. Doe de balletjes door de tomatensaus, giet de saus over de macaroni en warm alles nog even goed door. Serveer er een schaaltje Parmezaanse kaas bij.