Macaroni met spinazie en kabeljauw

Door: Linda op 28 november 2013

zoutenpeper

Recept omschrijving

Macaroni met spinazie en kabeljauw

Ingredienten

  • 500 kabeljauwfilet
  • 2 Eetlepel citroensap
  • zout & peper
  • 20 Gram boter
  • 1 Deciliter droge witte wijn
  • 300 Gram macaroni
  • 450 Gram diepvries spinazie
  • 1/4 Liter slagroom
  • nootmuskaat
  • 1 Eetlepel maïzena
  • 50 Gram geraspte belegen kaas

Kook instructies:

Besprenkel de vis met citroensap, zout en peper. Beboter een ovenschaal met 5 gr boter. Leg de vis erin en verdeel de rest van de boter in klontjes over de vis. Schenk de wijn erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de vis in het midden van de oven (200 C) in +/- 15 min. gaar worden. Kook ondertussen de macaroni gaar. Druk het vocht uit de spinazie en verwarm deze met 4 eetlepels slagroom. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Laat de macaroni goed uitlekken en schep de pasta in een ovenschaal. Roer er 4 eetlepels slagroom door en verdeel de spinazie erover. Leg de vis op de spinazie. Schenk het stoofvocht van de vis in een steelpan en breng het aan de kook. Roer er de maïzena en de rest van de slagroom door. Schenk de saus over de vis en de spinazie en strooi er de geraspte kaas over. Zet de schotel onder een voorverwarmde grill en laat het gerecht in +/- 5 min. goudbruin kleuren. Garneer met citroen.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.