Panna cotta

Door: Linda op 30 oktober 2013

Recept omschrijving

Panna cotta is een Italiaans nagerecht wat letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Panna cotta wordt vaak geserveerd met bessen, karamel of chocoladesaus.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • bekertje slagroom
  • blaadjes gelatine
  • vanillestokje
  • volle yoghurt
  • suiker

Kook instructies:

Doe het bekertje slagroom in een steelpannetje, voeg de suiker toe, en het vanille schraapsel. Laat het koken en 1x omhoog komen. Laat het iets afkoelen. Voeg de in koud water geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe.

Meng dit door de volle yoghurt heen. Goed roeren en verdelen over bakjes van te voren wet water of klein beetje olie. Na ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast kun je ze omkeren en ganeren met een mengsel van honing en citroensap of met rode saus en verse vruchten