Penne Romana

Door: Lili op 15 december 2013

Recept omschrijving

Penne Romana

Ingredienten

  • olijfolie
  • kopje ui in stukjes
  • grove pepervlokken
  • gehakte knoflook
  • witte wijn
  • rozemarijn, fijngehakt
  • peterselie, fijngehakt
  • zout
  • bloem
  • kippebouillon
  • boontjes, geblancheerd
  • grote tomaat, ontveld en ontzaad
  • ca 250 gram gekookte penne
  • Romano kaas, geraspt
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Kook instructies:

Kook de penne al dente

Om de saus te maken, verhit de olie in een sauspan op medium vuur. Voeg de uien en pepervlokken toe.

Bakken tot glazig en wat zacht, ca. 5 minuten, blijven roeren. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje, roer dan de wijn er door met de rozemarijn, peterselie en zout (naar smaak). Roer de bloem door de kippebouillon. Voeg mengsel aan saus toe en goed roeren, aan de kook brengen en apart houden, eventueel wat inkoken. Bak de boontjes en tomaat ca. 1 minuut. Voeg de saus en de pasta toe. Voeg de 2 kaassoorten toe en roer goed door. Serveer het zeer warm.