Pittige pizza

Door: Linda op 10 oktober 2011

pizza met tomaat, peterselie

Recept omschrijving

Pittige pizza

Wat is het??
De pizza (uitgesproken: ’pietsa en niet ’piedza of ’piesa) is een Italiaans gerecht. Het bestaat uit een bodem van deeg, de pizzabodem, waarop voedingsmiddelen als kaas of analoogkaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees, gedaan worden, die doorgaans wordt gebakken in een oven.

(Wikipedia).

Ingredienten

  • half zakje gedroogde gist (3,5 gram)
  • bloem
  • olijfolie
  • snufje zout
  • suiker
  • lauwwarm water (ongeveer 35 graden)
  • Topping:
  • Bijvoorbeeld: 1 ui, 3 teentjes knoflook, een rood pepertje, een rode paprika, olijven, een kwart of een derde van een salami, kaas, gezeefde tomaat, oregano, basilicum, zwarte peper.

Kook instructies:

Deeg: Doe alle ingredienten behalve het water in een foodprocessor met deegkneedhulpstuk, of in een beslagkom (heb je een mixer met deeghaken nodig). Zet de foodprocessor aan, en voeg HEEL VOORZICHTIG water toe. Liever te weinig dan te veel water. Het deeg moet een bal vormen, die van de wand loslaat, en ook niet erg aan je vingers blijft plakken.

Een bak ijsbergsla met tomaat en olijven erbij.