Ravioli met basilicum en salie

Door: Linda op 19 augustus 2011

basilicum

Recept omschrijving

Ravioli met basilicum en salie

Ingredienten

  • ravioli al brasato pasta
  • zout, peper
  • fles pastasaus met kruiden
  • lente-uitjes in ringen
  • fijngesneden basilicum
  • fijngesneden salie
  • geraspte belegen kaas
  • een ingevette ovenschaal

Kook instructies:

Kook de ravioli in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de sugo op zacht vuur 10 minuten en roer er de lente-ui, de basilicum en de salie door en breng de saus met zout en peper op smaak. Roer de uitgelekte ravioli en de saus door elkaar. Schep het raviolimengsel in de ovenschaal, bestrooi met de belegen kaas en laat het gerecht in het midden van de oven in 10-15 minuten gratineren.

- Met tijm en laurier Bak 2 sjalotjes en 1 eetlepel tijm, beide fijngesneden, 5 minuten in 2 eetlepels boter. Voeg 1 blik gepelde tomaten (400 gr) en 1 blaadje laurier toe en laat dit ± 15 minuten koken. Breng de saus met zout, peper, 2 eetlepels fijngesneden zwarte olijven en 2-3 eetlepels fijngesneden basilicum op smaak. Vermeng de saus met de ravioli en bestrooi het gerecht voor het gratineren met 3 eetlepels geraspte kaas.

Diversen: pasta recept, recepten pasta, pasta recepten, pasta met