Tagliatelle met lamsvlees in tomatensaus

Door: Lili op 1 maart 2015

lamsvlees

Recept omschrijving

Tagliatelle met lamsvlees in tomatensaus

Ingredienten

  • vleestomaten
  • lamsvlees
  • bloem
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • paprikapoeder
  • teentje knoflook
  • kleine ui
  • tagliatelle
  • zout
  • bekertje crème fraîche
  • fijngehakte bladselderij

Kook instructies:

Let op: bereidingstijd ongeveer 1 uur

Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze.

Snijd het vlees in blokjes van circa 1½ cm en wentel ze door de bloem. Verhit de olie en bak het vlees rondom bruin. Bestrooi het vlees met wat peper en paprikapoeder. Voeg tevens de fijngehakte knoflook en ui toe. Bak het vlees nog 1 minuut en schenk vervolgens de gepureerde tomaten in 1 dl. water erbij. Laat het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 30 min. zachtjes gaarstoven.

Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Roer de crème fraîche door de vleessaus en breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en meng deze door de vleessaus. Garneer met bladselderij.