Zwarte tagliatelle met zalm en spinazie

Door: Lili op 11 september 2012

spinazie vers

Recept omschrijving

Zwarte tagliatelle met zalm en spinazi. Zwarte tagliatelle wordt gekleurd met de inkt van de inktvis. Dit klinkt behoorlijk luguber, maar dat is het niet. In Italie wordt dit heel erg veel gegeten. Hier in Nederland is het wat minder gangbaar.

Ingredienten

  • zwarte tagliatelle
  • verse zalm
  • verse spinazie
  • cherry tomaten
  • tenen knoflook
  • oesterzwammen
  • slagroom
  • glas witte wijn
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout

Kook instructies:

Snij de oesterzwammen in repen, en bak ze in de pan met knoflook.

Roerbak dan de spinazie, en meng ondertussen de slagroom en de witte wijn. Doe dat bij de spinazie. en voeg de hele tomaten erbij.

Snij de zalm in grote stukken en verwarm deze mee. Schaaf de parmezaan met een kaasschaaf in lange repen. Pak het grootste bord wat je hebt, rangschik in het midden de tagliatelle en schep er de saus mooi op.

Parmezaan eroverheen leggen en royaal de pepermolen er overheen halen! Voor een nog snellere lekkere hap, pak dan een blik pink zalm.. Het vocht niet weggooien, kan in de saus!

breng op smaak met peper en zout