Italiaanse tiramisu het klassieke recept

Door: Linda op 28 oktober 2015

tiramisu zelf maken

Zelf tiramisu maken volgens het klassieke recept. Luchtige mascarpone met lange vingers gedrenkt in espresso met een klein scheutje brendy of cognac.

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 500 gr mascarpone
  • 6 eieren, gesplitst
  • 30 lange vingers
  • 350 ml espresso, afgekoeld
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 50 ml cognac of brandy

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

  1. Mix de suiker en de eidooiers tot een licht en romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en de helft van de cognac of brandy en mix door.
  2. Maak de kloppers van de mixer goed schoon en mix dan de eiwitten stijf in een andere kom. Schep de eiwitten door het mascarpone mengsel.
  3. Schenk espresso in een ondiepe schaal met de resterende cognac en 1 theelepel cacaopoeder. Roer goed door. Dip elke lange vinger kort in het mengsel en bedek hiermee de bodem van een glazen schaal van 20 cm doorsnee (rond), of vierkant.
  4. Zodra de bodem is bedekt met een laag lange vingers, bedek je deze met de helft van het mascarponemengsel. Bestuif met de helft van de cacao. Herhaal met nog een laag lange vingers, de resterende mascarpone en eindig met de resterende cacao.
  5. Zet 4 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Bron

 

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen