Traditionele Limoncello maken

Door: Linda op 3 november 2015

limoncello maken

Ik was bij Italiaanse vrienden en na het eten kwam een fles heerlijke zelfgemaakte Limoncello op tafel.
Ze hebben me het recept gegeven en ik wilde dit ook met jullie delen.

Benodigdheden

  • 10 citroenen het liefst biologisch
  • 1 liter wodka of 1 liter 96% alcohol
  • 3 cups wit kristalsuiker
  • 4 cups water bij wodka of 1,6 liter water als je 96% alcohol gebruikt!

9 stappenplan voor het maken van heerlijke Limoncello:

Stap één: Selecteer de beste citroenen.

Koop bij voorkeur biologische citroenen, de schil ga je gebruiken.

Stap twee: Was de citroenen.

Was de citroenen met warm water en droog ze daarna af.

Stap drie: Schil de citroenen.

We gaan de schil verwijderen. Er mag geen wit meekomen dit geeft een bittere smaak. dus hoe dunner de schil hoe beter! Gebruik bij voorkeur een Microplane zesteur maar het gaat ook met een dunschiller.

Stap vier: Alcohol.

Het is moeilijk om aan pure alcohol te komen 96%  daarom is wodka met een neutrale smaak een goed alternatief.

Stap vijf: Mengen.

Meng de alcohol en citroen schillen (alleen het geel) in een schone glazen gesteriliseerde pot en doe de deksel er op. Plak een stikker met de datum er op en laat het ca een week staan. af en toe schudden kan geen kwaad.

Stap zes: Suiker en water.

Meng de suiker met bij voorkeur water uit een fles. Breng dit aan de kook en laat het ca 14 minuten zachtjes koken. Dan laten afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg nu het wodka mengsel en de siroop samen.

Stap zeven: Wachten.

Wacht minimaal 40 dagen. Als je het kan opbrengen mag je nog wat langer wachten, hoe langer je wacht, hoe zachter de smaak.

Stap acht: Filter de Limoncello.

Het is nu belangrijk de Limoncello minimaal 2 keer te filteren zodat je een heldere (niet troebele) gele Limoncello krijgt.

Stap negen:  Limoncello in flessen doen.

Zorg voor gesteriliseerde flessen. En laat na het bottelen de flessen nog minimaal 7 dagen staan in de koelkast. Dan kan de eerste fles de diepvries in en de volgende dag proeven maar. Drink met mate en geruik kleine borrel glaasjes die je ook voor gebruik in de vriezer zet. Proost.

Bron foto

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen