Bieflapjes met spaghetti en pizzaiola-saus

Door: Linda op 1 juli 2011

Recept omschrijving

Bieflapjes met spaghetti en pizzaiola-saus

Ingredienten

  • dunne bieflapjes
  • braadboter
  • zout
  • peper
  • spaghetti.
  • Voor de saus:
  • ui
  • teentjes knoflook
  • olijfolie
  • blik tomaten in blokjes
  • gedroogde oregano
  • een paar olijven, zonder pit
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
  • fijngehakte peterselie

Kook instructies:

Laat het vlees op kamertemperatuur komen, snijd het vlees in kleine lapjes. Snipper de ui en de knoflook voor de saus. Verhit in een hapjespan of koekenpan met deksel de olijfolie en fruit de ui glazig,de knoflook eventjes meefruiten. Voeg het blik tomaten en de oregano toe en laat zachtjes pruttelen 10min. Hak de olijven grof en roer ze door de saus op smaak brengen met peper en zout. Ondertussen kook je de spaghetti al dente.

Als het gaar is schep de spaghetti door de saus. Bak, terwijl de pasta kookt, de bieflapjes in 1-2 min.per kant in de hete boter en bestrooi ze met peper en zout leg dit boven op de spaghetti en bestrooi het met peterselie. Zet de geraspte kaas op tafel.