Hertenvlees met fusilli
Door: Linda op 1 juli 2011
Recept omschrijving
Hertenvlees met fusilli, pestoroomsaus en verse paddestoelen
Ingredienten
- Hertenvlees:
- hertenvlees uit de bout
- zout
- peper
- paprikapoeder
- eekhoorntjesbroodpoeder
- olijfolie
- fusilli
- Pestoroomsaus:
- sjalotten
- teentjes knoflook
- tomaten
- gemengde paddestoelen (bijv. champignons cantharellen, eekhoorntjesbrood
- pesto
- room
- basilicumblaadjes
Kook instructies:
Vlees in stukken van 2 á 3 cm snijden, kruiden met peper, zout, paprikapoeder en wat eekhoorntjesbroodpoeder. Sjalotten en knoflook fijn snijden.
Sjalotten, knoflook en paddestoelen in overblijvende braadvet bakken. Roer er de pesto en room door. Laat het geheel sudderen tot er een gebonden saus ontstaat. De stukken tomaten en basilicum (in reepjes gesneden) door de saus roeren. De gaar gekookte fusilli afgieten en kort laten afdruipen. Het vlees met de fusilli even in de pan opwarmen, op smaak brengen en onmiddellijk opdienen.