Italiaanse gevulde kip met crunchy italian pommes duchesse

Door: Linda op 1 juli 2013

knoflook

Recept omschrijving

Italiaanse gevulde kip met crunchy italian pommes duchesse

Ingredienten

  • kipfilet
  • champignons
  • teentjes knoflook
  • olijfolie
  • bintjes
  • sjalotjes
  • peterselie
  • bospenen
  • koksroom
  • Naar smaak tijm/basilicum of andere italiaanse kruiden toevoegen

Kook instructies:

1. Oven op 180 °C voorverwarmen. 2. Kipfilet in 4 stukken verdelen. 3. De aardappelen in blokjes snijden en blancheren in kokend water.( Blanchir) 4. Daarna de aardappelen laten drogen en vervolgens braden in een pan met peterselie/knoflook/tijm/ italiaanse kruiden en de olijfolie tot deze mooi bruin zijn. 5. Champignons schoonmaken en in brunoises snijden dit in een pan bakken samen met een fijngesneden sjalot eventueel met een beetje knoflook en de kruiden. Dit bakken tot het kleur krijgt.

6. Daarna dit in een bakje apart houden tot de vulling in de kip gaat. 7. Kip snijden zodat de champignon vulling erin kan. Daarna kort dichtschroeien in een grillpan. (Griller) 8. Daarna op 180 °C 8 minuten in de oven laten garen 9. Ondertussen doe je de koksroom in de pan van de champignons met wat ongebakken champignons. Dit voor zo’n 5 minuten laten trekken. 10. Alles over vier borden verdelen en kip erbij serveren waarna je de saus over de kip schenkt. Blanchir : het garen van producten met kokend water voor ongeveer 5 minuten Revenir: het aanfruiten van producten zodat het product meer smaak afgeeft en kleur geeft aan het gerecht Griller: het in een ruit vorm dicht schroeien van vlees/vis/gevogelte om vervolgens te laten garen in de oven.