Lasagne met rundvlees en rode wijn

Door: Lili op 21 maart 2012

florence

Recept omschrijving

Lasagne met rundvlees en rode wijn, even bakken, stoven en hupsakee …. een lekker pasta gerecht is geboren.

Ingredienten

  • runderlende in reepjes
  • zout
  • peper
  • olie
  • uien in ringen
  • koud water
  • pakje mix voor Italiaanse kruidensaus
  • rode paprika in reepjes
  • rode wijn
  • Fiorenza lasagnebladen
  • champignons in plakjes
  • (rechthoekige) ovenvaste schaal

Kook instructies:

Verwarm de oven voor.

Kruid het vlees naar smaak met zout en peper. Doe de olie in een braadpan en bak hierin het vlees snel bruin.

Fruit de uien in een koekenpan tot deze glazig zien. Voeg het water en de mix aan het vlees toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus ca. 15 minuten smoren. Smoor de paprika de laatste 5 minuten mee.

Roer aan het einde van de smoortijd de wijn door de saus.

Beboter de ovenvaste schaal. Doe de saus, lasagnebladen, uien en champignons om en om in de schaal. Leg de lasagnebladen telkens kruiselings op elkaar. Begin en eindig met een laagje saus. Plaats de schotel op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de lasagne in ca. 30 minuten gaar worden.