Macaroni met tonijn-mosselsaus

Door: Linda op 23 november 2013

mossel, mosselen

Recept omschrijving

Macaroni met tonijn-mosselsaus

Ingredienten

  • (groene spiraal) macaroni
  • zout, peper
  • ui
  • olijfolie
  • teentje knoflook
  • blikje tonijn naturel
  • blikje mosselen in pikante saus
  • blikje tomatenpuree
  • droge witte wijn
  • bouillonpoeder
  • Italiaanse kruiden
  • belegen 20-+ kaas
  • gevulde olijven
  • kappertjes

Kook instructies:

Kook de macaroni in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui ± 2 minuten zachtjes. Pel de knoflook, pers die erboven uit en laat nog ± 2 minuten zachtjes bakken. Giet intussen de tonijn en de mosselen af. Verdeel de tonijn in stukjes. Voeg detomatenpuree, de wijn, 1 1/2 dl water, het bouillonpoeder en de Italiaanse kruiden aan het uimengsel toe en laat dit, onder af en toe roeren, op zacht vuur ± 5 minuten sudderen. Rasp intussen de kaas en snijd de olijven in plakjes. voeg de tonijn, de mosselen, de olijven en de kappertjesaan de saus toe en laat nog ± 3 minuten sudderen. Schep af en toe voorzichtig om. Maak de saus op smaak met zout en peperaf. Giet de macaroni af, verdeel de pasta over 2 borden en schep er de saus in het midden op. Geef er de geraspte kaas apart bij.