Macaroni-timbaaltje met tomaten-basilicumsaus

Door: Linda op 30 augustus 2013

basilicum

Recept omschrijving

Macaroni-timbaaltje met tomaten-basilicumsaus

Ingredienten

  • macaroni
  • eieren
  • potje zure room
  • melk
  • geraspte belegen kaas
  • takjes peterselie
  • teentjes knoflook
  • olijfolie
  • pijnboompitjes
  • blikje tomaatstukjes met vocht
  • takjes basilicum

Kook instructies:

Verwarm de oven op 175°C voor en vet 4 hoge ovenvaste schaaltjes met olie in. Kook de macaroni in ruim kokend water gaar en laat ze kort uitlekken. Klop de eieren met de zure room en de melk los, roer er de kaas, de gehakte peterselie, 1 teentje knoflook uit de pers en zout en peper naar smaak bij en schep de macaroni erbij. Verdeel dit over de ovenschaaltjes. Plaats de schaaltjes in een grotere ovenschaal en vul deze tot 1 cm onder de rand met kokend water. Zet de schaal zo in de oven en stoom de timbaaltjes middenin de oven in 45 minuten gaar. Pers de rest van de knoflook uit en fruit die met de pijnboompitjes in de olijfolie. Roer de tomaatstukjes met het vocht erbij en laat 10 minuten stoven. Breng op smaak met een flinke draai peper en wat zout en roer er van het vuur de geknipte basilicum bij. Stort de timbaaltjes op borden en schep de saus erover. Lekker met gegrilde lamskoteletjes. Variatie: Roer door het eiermengsel 2 eetlepels gemengde (diepvries) Italiaanse kruiden en 100 gr in reepjes gesneden Parmaham. Fruit in plaats van de pijnboompitjes, 150 gr gemengde kleiner gesneden paddestoelen met de knoflook mee. Breng de saus ook op smaak met de gemengde kruiden.