Mascarponebeker met chocolade

Door: Linda op 23 mei 2011

Recept omschrijving

Mascarponebeker met chocolade

Wat is mascarpone?

Mascarpone is een soort kaas, die voor het eerst voorkwam rond 1600 in Lombardije in Noord-Italië, ten zuidwesten van Milaan. Er wordt gezegd dat de naam uit “mas que bueno” kwam (Spaans voor “beter dan goed”) uit de tijd dat Spanje Italië overheerste. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room (25 % botervet) die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt.

Het kan met- of zonder toegevoegde suiker worden gebruikt. Het is waarschijnlijk het bekendst als ingrediënt in tiramisù, het beroemde Italiaanse dessert. Het wordt vaak gebruikt in plaats van boter om risotto dik te maken en te verrijken.

(Wikipedia).

Ingredienten

  • pure chocolade in schilfers of kleine stukjes.
  • roomboter
  • mascarpone. chocoladekorrels of schilfers voor de versiering.

Kook instructies:

Smelt de chocolade in de boter au bain marie. Ddoe bij de mascarpone en roer goed om. Laat opstijven in de koelkast en versier met de schilfers of korrels.