Minestra Maritata

Door: Linda op 6 oktober 2011

no-image

Recept omschrijving

Minestra Maritata

Ingredienten

  • rundvlees
  • kruidnagelen­
  • uien
  • laurier
  • bouillon­blok­jes
  • kilo kipdelen
  • klontje boter
  • teentjes knoflook
  • 1 winterwor­tel
  • stengels bleekselderij
  • struiken witlof
  • krop sla
  • ham
  • ont­bijt­spek
  • sala­mi
  • pake verse peterse­lie

Kook instructies:

Prik in 2 uien met 4 kruidnagelen 4 blaadjes laurier vast en leg de uien in een grote pan. Leg vervolgens het vlees, de kip en de bouillonblokjes in de pan en giet er 2 l kokend water over. Zet de pan op het vuur en laat het geheel gaar koken. Fruit in de boter de andere ui met de knoflook glazig, snijd alle groente in repen of plakken, doe deze bij de ui en laat de groente 10 minuten smoren. Snijd de vleeswaren in repen, doe deze bij de groente en laat het geheel op een laag vuurtje pruttelen. Haal, als het vlees gaar is, de uien eruit, schep het schuim van de soep, haal het vlees eruit en leg dat op een schaal.

Doe de groente en vleeswaren bij de soep en dien het vlees en de kip apart op. Ciabatta met echte boter smaakt hier uitstekend bij.