Pesto van rucola

Door: Linda op 3 juli 2011

pesto

Recept omschrijving

Pesto van rucola, dus in plaats van basilicum gebruiken we nu rucola.

Het bijgevoegde plaatje is dan ook niet helemaal juist.

Ingredienten

  • In de klassieke pesto genovese kan je de basilicum vervangen door ruccola.
  • teentjes knoflook
  • pijnboompitten
  • een flinke bos rucola
  • gemalen parmezaan
  • pecorinokaas
  • olijfolie

Kook instructies:

Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een pan zonder vetstof. Stamp ze daarna samen met de knoflook fijn in een vijzel (Heb je die niet, dan kan je ook een blender of keukenmachine gebruiken). Voeg de ruccola, parmezaan en pecorino toe en stamp verder. Tenslotte voeg je olijfolie toe tot je een smeuïge pasta krijgt. Kruid met peper en zout.

Dit kan je dan opdienen met pasta (Voeg in dit geval op het einde van de kooktijd 1 – 2 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe aan de pesto). Je giet de pasta af, doet er de pesto over en serveert met parmezaan en pecorino. Je kan eventueel nog wat ricotta door de pesto roeren om de scherpe smaak van de ruccola wat te verzachten.