Pesto

Door: Linda op 11 april 2011

basilicum

Recept omschrijving

Hoe maak je pesto? Nou onderstaan een video en bijgaand de ingredienten.

Ingredienten

  • een flinke bos basilicumbladeren
  • een kwart bol verse knoflook
  • olijfolie
  • handjevol pijnboompitten, even geroosterd in een droge pan, daarna
  • geraspte kaas (pecorino)

Kook instructies:

Knip de basilicumbladeren fijn, verwijder alle stelen en eventuele verlepte blaadjes, voeg alvast een flinke scheut olijfolie toe en wat kaas en pijnboompitten. Zet de staafmixer erin en mix zo ver mogelijk tot een gladde massa. Eventueel olie toevoegen. Daarna de kaas en pijnboompitten geleidelijk toevoegen.

Afwisselend omscheppen en met de staafmixer er in. In dit mengsel gaat véél kaas, daarmee wordt de scherpe smaak van de basilicum en de knoflook naar de achtergrond verdrongen. Pesto is heel lichtgroen en iets minder vloeibaar dan olijfolie. Geen zout of peper! Pesto mag absoluut niet verwarmd worden omdat de kaas dan smelt. Houd de pesto op kamertemperatuur, kook de pasta (spiraaltjes, die de saus goed vasthouden) maak die droog en doe een portie pesto op de warme pasta; direct serveren, met geraspte kaas. Een restant pesto kan heel kort *drie dagen) bewaard worden in de koelkast.