Ricottataart

Door: Linda op 24 juni 2011

Recept omschrijving

Ricottataart

Ingredienten

  • ricotta
  • gesplitst ei (alleen eiwit)
  • bloem
  • fijne suiker
  • gemalen kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • geraspte schil van een halve citroen
  • grappa of rum
  • taartvormpje
  • poedersuiker

Kook instructies:

De oven voorverwarmen op 200 graden. Ricotta met de eidooier losroeren en bloem suiker, kaneel, nootmuskaat, citroen en rum toevoegen. Alles goed door elkaar roeren. Eiwit stijfkloppen en voorzchtig door het ricottamengsel spatelen.

Beslag in het vormpje scheppen en het taartje in het midden van de oven in ongeveeer 20 min. gaar bakken (de tijd van het bakken moet je zelf inschatten, want die is afhankelijk an de kwaliteit van de ricotta, de taart moet stevig aanvoelen). Taart voor het serveren met de poedersuiker serveren. Heerlijk om warm te eten.