Risotto met pompoen en knoflook

Door: Linda op 27 juni 2011

Recept omschrijving

Risotto met pompoen en knoflook.

Ingredienten

  • uien
  • knoflookteentjes
  • olijfolie
  • boter
  • bloemige pompoen
  • pak risottorijst
  • kippenbouillon
  • verse parmezaankrullen
  • peper en zout
  • bruine suiker
  • balsamico- azijn.

Kook instructies:

Stoof 1 fijngesnipperde ui en 2 geplette knoflookteentjes aan in 1 el olijfolie en 1 el boter.

Doe er de pompoen in blokjes bij en laat 5 minuten stoven. Kruid met een beetje peper en zout naar smaak.

Voeg de rijst toe en schep goed om.

Voeg er zoveel kippenbouilon aan toe zodat alles net onder staat (ongeveer 1 - 1,5 l) en laat onder deksel koken op een zacht vuur.

Roer af en toe om.

Als de rijst de vloeistof heeft opgenomen, is hij gaar.

Werk af met de gekarameliseerde uien en verse parmezaankrullen.

Voor de gekarameliseerde uien laat je 2 uien in fijne ringen goudbruin bakken in 1 el olijfolie.

Bestrooi ze met 1 el suiker en laat zachtjes karameliseren.

Blus ze met de balsamico- azijn.

Kruid met peper en zout.