Tagliatelle di Marcello

Door: Linda op 3 november 2013

tagliatelle met tomaat

Recept omschrijving

Een lekker pasta recept met rookspek, gehakt, ui bleekselderij enzovoorts…..
Volgens mij echt een recept voor de winter, want ook rode wijn hoort hierin.

Ingredienten

  • tagliatelle
  • olijfolie
  • rookspek
  • gehakt
  • ui
  • champignons
  • fijngehakte peterselie
  • blaadjes basilicum
  • bleekselderij
  • kleine winterwortel
  • rode wijn
  • blik gepelde tomaten
  • peper en zout

Kook instructies:

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat uitlekken. Verhit de olie, snijd het spek in dobbelsteentjes en bak het knapperig. Voeg het gehakt toe en bak dit al roerend mee. Pel de ui, snijd hem fijn en fruit hem mee.

Maak de champignons schoon, snijd ze grof (ze moeten goed zichtbaar blijven) en voeg ze toe. Knip de gewassen peterselie en basilicum klein en doe ze in de pan.

Maak de bleekselderij en de wortel schoon, snijd de bleekselderij in dunne ringen en de wortel in blokjes en bak deze 5 minuten mee. Voeg de wijn, de gepelde tomaten met het vocht en peper en zout naar smaak toe.

Doe de deksel op de pan en laat de saus ± 30 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de champignonsaus bij de tagliatelle en zet een schaaltje geraspte (Parmezaanse) kaas op tafel.