Tagliatelle met walnoten

Door: Linda op 15 november 2013

Recept omschrijving

Tagliatelle met walnoten een heerlijk vegetarisch pasta recept.

Met walnoot men noemt deze ook wel okkernoot wordt meestal gedoeld op de vrucht van de gewone walnoten- of okkernotenboom. De vruchten van andere soorten in het geslacht walnoot heten ook zo, maar zijn in de praktijk minder vaak in de handel.

In de botanie wordt de walnoot beschouwd als een (raar maar waar) steenvrucht, dus geen noot, in tegenstelling tot de eikel en de hazelnoot.

Ingredienten

  • tagliatelle
  • sjalotjes
  • walnoten
  • creme fraiche
  • courgette
  • bakje peterlie

Kook instructies:

Maak de peterselie schoon en hak ze fijn. Maak de sjalotten schoon en meng ze met de noten. Doe dit in een pan met de crème fraîche en laat het 5 à 6 minuten fruiten. Maak de courgette schoon en maak er met de kaasschaaf repen van.

Kook de pasta in zout water en voeg er twee minuten voor het gaar is de repen courgette bij. Met de pan van het vuur de peterselie bij de saus voegen en deze over de pâte gieten. Dit gerecht is goed te combineren met wit vlees.