Tagliatelle verde met scampisaus

Door: Linda op 12 november 2013

groene tagliatelle

Recept omschrijving

Tagliatelle verde met scampisaus, ofwel een groene tagliatelle met een saus van garnalen.

Ingredienten

  • verse tagliatelle
  • garnalen
  • ui fijngesnipperd
  • fijngehakte teentje knoflook
  • witte wijn
  • martini bianco
  • versgesneden tijm
  • laurier blaadje
  • zout en peper
  • bloem
  • slagroom
  • boter
  • eieren
  • spinazie

Kook instructies:

Maak de pasta zoals beschreven in het recept 'Groene pasta'. Rol de pasta met behulp van een deegroller of pastamachine uit, snijd de lap in reepjes van 1/2 cm breed en laat de tagliatelle een paar minuten drogen.

Verhit 25 gr van de boter en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Pel de garnalen en voeg de schillen en de koppen aan de gefruite ui toe. Laat de schillen even meebakken en bestrooi met de bloem. Blus af met de wijn en de martini.

Voeg de tijm, laurier, cayennepeper en zwarte peper toe en laat de saus 30 minuten zachtjes koken. Pureer de inhoud van de pan met behulp van een keukenmachine of groentemolen en druk de puree door een fijne zeef. Gooi de vaste bestanddelen weg.

Meng de slagroom al roerend door het gezeefde garnalenmengsel. Verhit de saus op zacht vuur en laat 5 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt. Klop de ijskoude boter in vlokjes door de saus, voeg de garnalen toe en warm door, maar laat de saus niet meer koken.

Breng 5 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Laat de pasta uitlekken en serveer met de saus.