Toscaanse lamshaas in pesto rucola saus

Door: Linda op 1 juli 2011

pesto

Recept omschrijving

Toscaanse lamshaas in pesto rucola saus

Ingredienten

  • lamshaas (2 x diepvries)
  • teentjes knoflook uitgeperst
  • klein gesnipperd uitje
  • groot potje groene pesto
  • walnoten
  • zakjes rucola
  • grana pardano voor in de saus
  • grana pardano (geraspt) voor over de saus
  • pijnboompitten
  • rucola
  • Serveren met verse pasta het liefst tagliatelli en een italiaanse landsla op smaak gemaakt met olijfolie, knoflook en balsamico of een pomodori salade met een rood uitje, kappertjes en wat basilicum op smaak brengen met zout, peper, olijfolie en balsamico bianco.

Kook instructies:

Voorbereiding: Lamshaas in stukjes snijden, ui snipperen, pijnboompitten kort grillen in een anti-aanbak pan, 150 g walnoten en 75 g pijnboompitten malen in een vijzel. Pan met kokend water en zout opzetten voor de pasta.

Bereiding: Doe wat olijfolie en een beetje braadboter(vloeibaar) in de pan laat warm worden en doe de ui en knoflook erbij. Even glazig bakken. Doe dan de stukjes lamshaas erbij en schroei deze snel dicht aan alle kanten. Doe de pesto erbij en een zelfde hoeveelheid (warm) water. Voeg dan de gemalen mix van walnoten en pijnboompitten toe en het blokje grana pardano. Als het stukje pardano gesmolten is gaat de rucola erbij. 1 zakje rucola meekoken totdat deze geslonken is (2/3 minuutjes). Even proeven of er voldoende zout aan het gerecht zit en eventueel wat peper (waarschijnlijk wel, daar de pesto al vol met zout zit) Serveertip: Verse pasta op een vlak bord. Saus erop. Wat grana pardano erover en een paar pijnboompitjes.