Farfalle met broccoli-mascarponesaus

Door: Lili op 28 oktober 2013

spinazie vers

Recept omschrijving

Farfalle met broccoli-mascarponesaus

Ingredienten

  • Farfalle
  • broccoli
  • rode paprika
  • teentjes knoflook
  • zakjes roomsaus
  • bakje mascarpone
  • paar blokjes diepvriesspinazie
  • paprikapoeder
  • Italiaanse kruiden

Kook instructies:

Verdeel de broccoli in kleine roosjes (de stronk gebruik je in principe niet) en kook ze kort (ongeveer 3 minuutjes). In een vergiet afgieten.

Snijd nu de ui,de paprika en de knoflook in kleine stukjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie en voeg de ui toe. Na twee minuten de paprika en de knoflook. Voeg een halve theelepel paprikapoeder toe.

Maak intussen de roomsaus volgend de bereidingswijze op het zakje (gebruik saus die aangemaakt moet worden met water niet met melk). Voeg de rode paprika aan de saus toe en laat deze 5 minten zachtjes koken.

Zet het water voor de farfalle op.

Zodra deze kookt voeg je wat zout, olijfolie en een paar blokjes diepvriesspinazie (in bevroren toestand).

Voeg de farfelle toe en kook deze volgens de bereidingswijze.

Vermeng intussen voorzichtig de saus met de broccoli, de ui, paprika en knoflook van het vuur af. Voeg daarna de mascerpone toe en verwarm het voorzichtig.

Serveer de farfalle en de broccoli/mascerponesaus apart.

Een frisse salade smaakt er lekker bij (maar hoeft niet).