Pasta met broccoli

Door: Lili op 5 september 2013

Recept omschrijving

Een recept met broccoli, waarom zou je dit maken? Nou gewoon omdat het hartstikke gezond is. Maar waarom dan?

Waarom is broccoli gezond?

Broccoli is een populaire groente die enorm verwant is aan de bekende bloemkool, maar er zijn meer verschillen dan alleen de kleur. Van deze groente worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten, van bloemkool zijn het de aanlegsels van de bloemknoppen die we consumeren. Verder is deze kleiner dan bloemkool en is de structuur ook losser. Het bestaat uit kleine groene bloemknoppen met dikke stelen. De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger. Rauwe broccoli is rijk aan vitamine C, rijk aan vezels en is de bron van omega 3 vetzuren.

Nou dus daarom is het goed om af en toe die lekker broccoli te weten met met dit simpele pastarecept ben je zo klaar!

 

 

Ingredienten

  • ui
  • pakje champignons
  • struikje broccoli
  • teentje knoflook
  • pakje paturain
  • bekertje creme fraiche
  • peper en zout
  • pasta (vlindertjes) circa 250 gram

Kook instructies:

Uitje en champignons bakken, daarna de knoflook toevoegen. De broccoli in hele kleine roosje snijden (dan zijn ze sneller gaar), stelen gebruik ik zelf niet.

Peper, zout, paturain en creme fraiche erbij, dit circa 10 minuten op laten staan, pasta koken en dan alles mengen.