Pasta met gorgonzolasaus

Door: Lili op 6 november 2013

gorgonzola

Recept omschrijving

Pasta met gorgonzolasaus, dit is een heel simpel pastarecept. Voor de niet vegetariƫrs onder ons kun je er ook kipfilet doorheen snijden (voeg dan ook een uitje toe.).
Zoals je lees hoef je geen pakjes en zakjes te gebruiken om een heerlijke kaassaus te maken.

Ingredienten

  • grote pasta
  • hoekje gorzonzola kaas
  • bekertje room
  • een flink aantal blaadjes ruccola
  • vers gemalen peper

Kook instructies:

Kook de pasta al dente.

Om jouw juiste samenstelling van de gorgonzolasaus te verkrijgen is het handig om:

Verwarm heel langzaam een beetje gorgonzola en voeg hier wat room aan toe. Herhaal dit net zolang tot dat je de juiste verhouding/smaak hebt hebt gevonden.

Was de ruccola en hak deze in hele kleine stukjes.

Roer de saus door de gekookte pasta en breng dit evt. op smaak met versgemalen peper.

Dien op en strooi hier de gehakte stukjes ruccola overheen.