Tagliatelle met paddestoelen en ansjovis

Door: Lili op 5 september 2013

Recept omschrijving

Dit is wel een apart gerechtje, maar het is heerlijk. Lekkere groenten erin en lekkere zoutige ansjovis. Een prima maaltijd voor de vegetariƫrs onder ons of voor als je een keertje geen zin hebt in vlees. Geniet ervan en eet alvast smakelijk.

 

Ingredienten

  • tagliatelle
  • broccoli
  • bakje kastanjechampigons
  • bakje shii-take
  • kleine blikjes ansjovisfilet (met kappertjes)
  • tenen knoflook
  • feta
  • olijfolie
  • zwarte olijven
  • kerstomaatjes
  • versgemalen peper
  • beetje peterselie

Kook instructies:

Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op verpakking. Maak broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Breng water aan de kook en kook de roosjes ongeveer 3 minuten, spoel ze dan af met koud water. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.

Laat ansjovis uitlekken en snijd ze fijn. Verhit olijfolie en roerbak de paddestoelen , de broccoli , de ansjovis en de 2 geperste teentjes knoflook toe. Tot slot versgemalen peper erover. Schep tagliatelle er voorzichtig doorheen en warm door en tot slot de blokjes feta en doormidden gensneden tomaatjes. Serveer met fijngehakte peterselie.