Zelf pasta maken

Door: Linda op 26 november 2015

pasta maken

Zelf pasta maken is gemakkelijk en leuk om te doen.
Bovendien is het erg lekker! Hieronder het recept.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr pastabloem (harde tarwe)
2 eieren

Materialen
Pastamachine
Deegroller

Zo maak je heerlijke pasta
Verdeel de pastabloem over je aanrechtblad.

Maak een kuiltje in het midden en breek de eitjes daarin.

Meng het voorzichtig met je vingers. Begin van binnenuit en betrek steeds meer bloem bij je deeg.

Kneed er in 1o minuten een soepel pastadeeg van. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt.

Verpak het pastadeeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Zet de pastamachine op de breedste stand, bij mijn machine is dit stand 7.

Neem een deel van het pastadeeg en rol dit uit tot een langwerpige lap. Dit hoeft niet dun te zijn.

Doe het deeg tussen de rollers en draai het deeg er door heen. Herhaal dit 2 of 3 keer totdat er een dunne lap ontstaat. Als er bij de eerste draai scheuren ontstaan, kan je het deeg even dubbel vouwen en opnieuw er door heen draaien.

Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Ga zo door totdat de pasta de juiste dikte heeft bereikt. Ik ben doorgegaan tot standje 3.

Nu heb je lasagnevellen die je ook voor ravioli of tortellini kunt gebruiken. Snijd deze eventueel wat bij met een mes in de gewenste grootte. Laat de vellen vervolgens drogen op een schone theedoek. (je kan ze ook direct koken).

Ik heb het pastadeeg door de tagliatelle stand gehaald. Dit is hetzelfde principe als hierboven, alleen snijden de messen de pasta in repen.

Lintpasta laat je drogen op een droogrekje. Zodat de slierten los van elkaar kunnen drogen.

Kook de pasta in 3 minuten gaar in water met zout.

Als je de pasta net gedraaid hebt en niet hebt laten drogen, kan je de kooktijd verkorten naar 1 minuut.

Pasta machine bestellen al van af 29,50 

Bron

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen