Gouden regels

Door: Marije Smeenge

4968095879_e3f4bae10d_b

In Italië is eten een serieuze zaak. Koken en eten horen tot de kern van Italiaanse cultuur en weerspiegelen de geschiedenis en tradities van het land. Maaltijden – thuis, bij familie of vrienden, tijdens een feest, in een luxe restaurant of een alledaagse trattoria – zijn voor de Italianen identiek met goed eten, goede wijn en een goed gezelschap, en dat geldt ook voor de gewone, doordeweekse maaltijden. De Italiaanse keuken kan rustiek of verfijnd zijn maar is altijd gebaseerd geweest op goede en verse ingrediënten van het seizoen.

Lees meer »

Lago Maggiore en haar streekproducten

Door: Linda

Eten en Drinken

In de drie regio’s waarin het Lago Maggiore ligt (Lombardije, Piemonte, en Tessin (Zwi.) overheerst de Italiaanse keuken.
Lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het leven in Italië. Denk aan pasta’s, pizza’s, verse salades, smakelijke vis- en vleesgerechten en het heerlijke Italiaanse ijs. Met een lekker glas wijn en een espresso met grappa of likeur toe.

Lees meer »

Eten en drinken aan het Gardameer

Door: Linda

blog gardameer

Eten en Drinken

Bij het Gardameer kun je volop genieten van de Italiaanse keuken. Lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het leven in Italië. Denk aan pasta’s, pizza’s, verse salades, heerlijke vis- en vleesgerechten en het heerlijke Italiaanse ijs. Met een lekker glas wijn en een espresso met grappa of likeur toe.

Het ontbijt van de meeste Italianen stelt niet veel voor, een croissantje met espresso of cappuccino.  Meer aandacht wordt er besteed aan de lunch tussen 12 en 14 uur.  Men eet soms wel 4 gangen: een voorgerecht, 2 hoofdgerechten, een met pasta en een met vis of vlees, en een nagerecht.

Voor het diner, tussen 19 en 22 uur, kan je kiezen tussen een overheerlijke pizza in een van de talrijke pizzeria’s in de stadjes langs het Gardameer, of een menu gelijk van samenstelling als de lunch in een trattoria of ristorante. Overal zijn salades te krijgen met verse ingrediënten. Olijfolie uit de streek dient als dressing.
Over het heerlijke Italiaanse ijs kunnen we kort zijn. Niet alleen een prima dessert, maar het smaakt op bijna elk uur van de dag!

bron: gardameer-nu.nl

Een lunch op het Campo dei ‘Fiori in Rome

Door: Linda

Il Forno al Campo de’Fiori

In een hoekje van het Campo de’Fiori vind je een klein bakkerswinkeltje, simpelweg Il Forno al Campo de’Fiori genaamd. Al sinds 1850 wordt hier volgens de buurtbewoners het lekkerste brood van de hele stad gebakken. Ook de pizza bianca is een aanrader: een stuk pizzadeeg als broodje, zonder tomatensaus en andere garnering. Met vers fruit van de markt stel je zo een snelle, op en top Romeinse lunch samen!

Il Forno al Campo de’Fiori
Campo de’Fiori 22-22a

Bron: rome-nu.nl

Week van de cultuur in Rome

Door: Linda

Settimana della Cultura

Locatie: Rome

Goed nieuws voor iedereen die van 14 tot en met 22 april in Rome is: tijdens deze Settimana della Cultura, de Week van de Cultuur, zijn bijna alle monumenten en musea gratis toegankelijk. Je kunt bijvoorbeeld het Colosseum, de Musei Capitolini, het Palazzo Massimo alle Terme of de Crypta Balbi bezoeken zonder een entreekaartje te hoeven kopen.

Daarnaast worden er door de hele stad culturele activiteiten georganiseerd en zijn verschillende bezienswaardigheden zelfs bij hoge uitzondering open voor het publiek, en al dan niet onder leiding van een gids, te bezoeken. De Musei Vaticani en de kleinere privémusea doen helaas niet mee aan de Settimana della Cultura, maar er valt bij de deelnemende musea en monumenten zoveel te zien en te doen, dat die week meer dan gevuld is.

Bron: www.rome-nu.nl