Eten en drinken aan het Gardameer

Door: Linda op 11 april 2012

blog gardameer

Eten en Drinken

Bij het Gardameer kun je volop genieten van de Italiaanse keuken. Lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het leven in Italië. Denk aan pasta’s, pizza’s, verse salades, heerlijke vis- en vleesgerechten en het heerlijke Italiaanse ijs. Met een lekker glas wijn en een espresso met grappa of likeur toe.

Het ontbijt van de meeste Italianen stelt niet veel voor, een croissantje met espresso of cappuccino.  Meer aandacht wordt er besteed aan de lunch tussen 12 en 14 uur.  Men eet soms wel 4 gangen: een voorgerecht, 2 hoofdgerechten, een met pasta en een met vis of vlees, en een nagerecht.

Voor het diner, tussen 19 en 22 uur, kan je kiezen tussen een overheerlijke pizza in een van de talrijke pizzeria’s in de stadjes langs het Gardameer, of een menu gelijk van samenstelling als de lunch in een trattoria of ristorante. Overal zijn salades te krijgen met verse ingrediënten. Olijfolie uit de streek dient als dressing.
Over het heerlijke Italiaanse ijs kunnen we kort zijn. Niet alleen een prima dessert, maar het smaakt op bijna elk uur van de dag!

bron: gardameer-nu.nl

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen