Bar Milano in Deventer

Door: Linda

Bar Milano is een Italiaanse bar in deventer

 

Hoe Italiaans ziet de afbeelding hierboven eruit? Kan niet Italiaanser toch? Dit artikel gaat over het nieuwe Italiaanse barretje Bar Milano in Deventer, het is vanaf 24 november geopend en inmiddels zijn wij er twee keer geweest.
Je komt binnen in toch wel een typisch Italiaanse bar. Het licht niet te donker en verder geen poespas aan de muur. Het is nieuw in Deventer en gesitueerd in De Keizerskroon aan de Stromarkt. Het is eigenlijk een bar in een restaurant, maar dan wel van dezelfde eigenaar.
Je kunt hier heerlijk lunchen van de gewone restaurant kaart, maar de kaart van Bar Milano is toch ook erg verrassend.

Bar Milano in Deventer voor heerlijke Italiaanse gerechtjes.

 

Wij kwamen rond borreltijd binnenvallen en hadden wel trek in een goed glas wijn en een lekker hapje (hier geen bitterballen). Joyce en Mario begroetten ons hartelijk en we kregen een tafeltje. De heerlijke droge witte wijn was er snel. We kozen de Gamba’s met pitte kreeftensaus en de Vitello Tonnato uit. De gerechtjes kwamen snel door en we smulden er heerlijk van. Op de achtergrond draait een heerlijke Italiaanse film , hoe romantisch.

Dit alles op een zaterdag in Deventer aan de Stromarkt. Wat een heerlijk klein feestje.
Mario Lai (de eigenaar) was zo enthousiast dat hij gelijk voor ons een gerecht met penne maakte uit een enorme kaas, de Grana Padano. Wij Hollanders denken, hmmm penne met alleen kaas. Tsjaaa. Maar eerlijk is eerlijk, het is heel smaakvol. Die kaas is echt verrukkelijk.

En ja hoor, tijd voor een tweede glas wijn en we moesten van Mario zijn rode wijn proeven uit Sardinië (het eiland waar hij vandaan komt). Ik zat nog rustig aan mijn witte wijn te nippen en hup…. en enorm glas rode wijn voor mijn neus. Niet kinderachtig ook, want er zat meer dan 13% alcohol in. Eigenlijk is de wijn beter geschikt bij een hoofdmaaltijd maar ala. Helaas.. we dronken vrolijk door.

Ik sta altijd zo versteld van dat heerlijke enthousiasme en de gastvrijheid van bijvoorbeeld Italiaanse mensen. Alles aan de kant om het de gasten naar de zin te maken.
Mario moest weer weg en Joyce nam het weer gezellig over. Een praatje hier en daar met de gasten, maar gastvrijheid voorop.

Ik was erg verrast door dit concept en de uitwerking ervan. En ja ik kom er zeker terug!

U kunt Bar Milano vinden in Deventer, aan de Stromarkt, telefoonnummer: 0570-641277

 

 

 

 

Jamie magazine

Door: Linda

jamie oliver

Ik kreeg via de post dit heerlijke magazine van Jamie Oliver, genaamd Jamie magazine.
Kijk en daar word ik zoooo blij van. Heerlijke en makkelijke recepten van deze fijne jonge kok.

Lees meer »

Test met de knoflooksnijder

Door: Linda

blog-knoflooksnijder

Ook dit product mocht ik testen van Rosti Mepal in Lochem. Een hard kunststoffen knoflooksnijder.
Hoe moeilijk kan het zijn kun je denken? Nou inderdaad heel moeilijk is het ook niet… sterker nog, eén klap en klaar is Kees.

Lees meer »

Sexy spaghetti

Door: Linda

blog-sexy spaghetti

SEXY SPAGHETTI

Het buzzt rondom de film La Vie D’Adèle. De één noemt het de arthouse film van 2013, de ander noemt deze film het puurste en meest intieme liefdesverhaal van twee jonge vrouwen allertijden. We zullen moeten wachten tot 10 oktober, vanaf die donderdag draait dit juweel in een bioscoop bij jou in de buurt maar we willen je lust nu al wat opwekken.

Ik ben 30 OKTOBER naar deze film geweest in het Filmhuis in Deventer
De film duurt 3 uur en op het eind baal je ook nog dat de film is afgelopen…….

Het is een enorm meeslepende film over het ontdekken van de sexualiteit van een van de meisjes in de meest pure vorm. Het is briljant puur gefilmd, want elke keer was de camera op de mond of dichtbij een gezicht gericht. 
In het eerste deel van de film waren vrij veel vrijscenes en hier werd het (voornamelijke oudere) publiek wel een beetje lacherig van. Het tweede deel van de film is een absoluut meesterwerk van de nieuwe ster Adèle Exarchopoulos. Wat is deze meid goed zeg! De film is meer de moeite waard om te zien. Film in de puurste zin van het woord. Het is een serieuze film waar je de spanning en pijn kunt voelen. Een meesterwerk.

WOW.

Lees meer »

Glimlachend de Italiaanse bergen overwinnen

Door: Linda

adv-wintertex
De verrukkelijke verse pasta’s met heerlijke kruiden, de prachtige omgeving met historische en natuurlijke gebieden en de behulpzame vriendelijke mensen.

Lees meer »