Glimlachend de Italiaanse bergen overwinnen

Door: Linda op 4 oktober 2013

adv-wintertex
De verrukkelijke verse pasta’s met heerlijke kruiden, de prachtige omgeving met historische en natuurlijke gebieden en de behulpzame vriendelijke mensen.

Nee, een ski-vakantie in Italië is geen straf!  De meeste ski resorts liggen bij bergen die grenzen aan andere buurlanden. Denk aan de grenzen van Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Probeer altijd een reis te zoeken via Wintertrex.nl naar een gebied aan de zuidelijke kant van de Alpen, dan heb je namelijk de meeste kans op goed wintersportweer. Een combinatie van zon en een lage temperatuur, zodat je echt kunt genieten van deze vakantie!
Het voordeel van Italië is, dat het nooit dezelfde populariteit kent en heeft gekend als andere gebieden, zoals bijvoorbeeld Frankrijk. Een piste heb je in Italië misschien niet alleen, maar je hebt zeker de ruimte om op jouw manier en met jouw gewenste snelheid de berg af te gaan. Handig is ook dat de vliegvelden niet ver van de wintersportbestemmingen afliggen.

Mijn lievelingsbestemming is Cortina. Een idyllisch plekje wat een bezoek waard is. Het ligt drie uurtjes van Venetië, dat betekent dat je hier ook zeker een uitstapje naartoe moet maken. Neem wel een goed gevulde beurs mee, anders kun je niet genieten van al het moois in Venetië.
De skipistes liggen rondom Cortina d’Ampezzo, beginnende skiërs kijken hier goed uit, want het terrein is ruw.  Het gebied heeft echter zoveel te bieden; als liefhebber van high fashion en vefijnde cuisine kom je hier graag. Wil je eens wat anders als skiën? Ga dan raften over sneeuw of kies voor een bobslee utije.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen