Bar Milano in Deventer

Door: Linda op 10 december 2013

Bar Milano is een Italiaanse bar in deventer

 

Hoe Italiaans ziet de afbeelding hierboven eruit? Kan niet Italiaanser toch? Dit artikel gaat over het nieuwe Italiaanse barretje Bar Milano in Deventer, het is vanaf 24 november geopend en inmiddels zijn wij er twee keer geweest.
Je komt binnen in toch wel een typisch Italiaanse bar. Het licht niet te donker en verder geen poespas aan de muur. Het is nieuw in Deventer en gesitueerd in De Keizerskroon aan de Stromarkt. Het is eigenlijk een bar in een restaurant, maar dan wel van dezelfde eigenaar.
Je kunt hier heerlijk lunchen van de gewone restaurant kaart, maar de kaart van Bar Milano is toch ook erg verrassend.

Bar Milano in Deventer voor heerlijke Italiaanse gerechtjes.

 

Wij kwamen rond borreltijd binnenvallen en hadden wel trek in een goed glas wijn en een lekker hapje (hier geen bitterballen). Joyce en Mario begroetten ons hartelijk en we kregen een tafeltje. De heerlijke droge witte wijn was er snel. We kozen de Gamba’s met pitte kreeftensaus en de Vitello Tonnato uit. De gerechtjes kwamen snel door en we smulden er heerlijk van. Op de achtergrond draait een heerlijke Italiaanse film , hoe romantisch.

Dit alles op een zaterdag in Deventer aan de Stromarkt. Wat een heerlijk klein feestje.
Mario Lai (de eigenaar) was zo enthousiast dat hij gelijk voor ons een gerecht met penne maakte uit een enorme kaas, de Grana Padano. Wij Hollanders denken, hmmm penne met alleen kaas. Tsjaaa. Maar eerlijk is eerlijk, het is heel smaakvol. Die kaas is echt verrukkelijk.

En ja hoor, tijd voor een tweede glas wijn en we moesten van Mario zijn rode wijn proeven uit SardiniĆ« (het eiland waar hij vandaan komt). Ik zat nog rustig aan mijn witte wijn te nippen en hup…. en enorm glas rode wijn voor mijn neus. Niet kinderachtig ook, want er zat meer dan 13% alcohol in. Eigenlijk is de wijn beter geschikt bij een hoofdmaaltijd maar ala. Helaas.. we dronken vrolijk door.

Ik sta altijd zo versteld van dat heerlijke enthousiasme en de gastvrijheid van bijvoorbeeld Italiaanse mensen. Alles aan de kant om het de gasten naar de zin te maken.
Mario moest weer weg en Joyce nam het weer gezellig over. Een praatje hier en daar met de gasten, maar gastvrijheid voorop.

Ik was erg verrast door dit concept en de uitwerking ervan. En ja ik kom er zeker terug!

U kunt Bar Milano vinden in Deventer, aan de Stromarkt, telefoonnummer: 0570-641277

 

 

 

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen