Een echte mozzarellabar

Door: Linda op 11 april 2012

mozzarella

Mozzarellabar Obika

Obika (‘Hier is het’ in het Napolitaans) is the place to be voor een lekker gerecht met buffelmozzarella. Sterker nog: iets anders kun je er niet bestellen. Elk gerecht bevat mozzarella – een uniek concept dat op meerdere plekken ter wereld navolging krijgt.

De keuze aan mozzarellagerechten is zo overweldigend dat je rustig een hele dag op het terras aan het Campo de’Fiori kunt doorbrengen. Terwijl de Romeinen en toeristen om elkaar heen laveren en de marktkooplui luidkeels hun waar aanprijzen, kies je voor de lunch een salade met gegrilde groenten en burrata (een heel jonge, kwarkachtige mozzarella), neem je als tussendoortje een mozzarellatosti of gefrituurde mozzarellabolletjes en geniet je ’s avonds van een schaal parmigiana di melanzane grigliate (gegrilde aubergines met mozzarella, tomaat en Parmezaanse kaas) of een versgemaakte pasta met mozzarella, courgette en pesto.

Je vindt Obika op het Campo de’Fiori (op de hoek met de Via dei Baullari) en op het Piazza di Firenze (op de hoek met de Via dei Prefetti).

Bron: rome-nu.nl

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen