Carpaccio van bietjes

Door: Linda op 18 maart 2014

Carpaccio van bietjes
Carpaccio di barbabietole, zo heet het eigenlijk op z’n Italiaans. Het is een heerlijk fris voorgerecht die ik in de App vond.

Je kunt dit al eerder op de dag klaarmaken. Ik heb veel meer bietjes gebruikt dan in het recept. Volgens mij heb ik 8 bietjes gebruikt, want ik heb er een hekel aan wanneer ik te weinig heb. En alles is eigenlijk opgegaan voor 4 mensen. Daarom hierbij het aangepaste recept.

Ingrediƫnten:
8 gekookte rode bieten
12 blaadjes citroenmelisse
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
zeezout
Bereidingstijd: 30 minuten:
Bereidingswijze:
Snij de rode bieten in gelijkmatige plakken en verdeel ze over 4 borden.
Snij 6 blaadjes citroenmelisse in fijne reepjes.

Maak een dressing van 4 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn en zeezout en verdeel dit over de rode bieten. Garneer met wat blaadjes en reepjes citroenmelisse.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen