E-nummers in ons eten moeten verboden worden

Door: Linda op 3 maart 2013

e-nummers

Helaas vinden we steeds meer e-nummers in ons eten.
Helaas, want steeds meer mensen zijn hier allergisch voor ofwel hebben er een intolerantie voor. Kinderen met veel allergieën, het is aan de orde van de dag. Zelf heb ik last van onder andere de  smaakversterker E621. Dit zit veel in chinees eten, in Sambucca, nou eigenlijk in best veel producten.

Wanneer ik iets heb gegeten met dit ellendige stofje erin, kan ik er op wachten dat is ’s nachts gewoon wakker lig met hartkloppingen. Drama. De andere dag natuurlijk weer moe moe moe en waarom?? Waarom moet er altijd zoveel rommel in ons eten worden gestopt. Dat is toch niet normaal? Alles draait tegenwoordig om geld, geld en nog eens geld. Het eten moet langer houdbaar blijven, goedkoper worden geproduceerd….
En wat dan met onze gezondheid? Dat moeten we zelf maar lekker oplossen met al die ellendige ziektes die we ervan krijgen. Dit is toch belachelijk of niet dan?

Goed. Deze week kregen we de nieuwsbrief van 24-kitchen in onze mailbox en ook zij besteedden hier aandacht aan:

E-NUMMERS

Deze week was er in het tv-programma Radar uitgebreid aandacht voor E-nummers. Veel producten bevatten deze toegevoegde stoffen, waardoor ze bijvoorbeeld langer houdbaar zijn of mooier kleuren. Sommige E-nummers kunnen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Fabrikanten vermommen deze stoffen tegenwoordig soms op een verpakking door ze bij de volledige naam te noemen (Tartrazine), in plaats van het nummer te vermelden (E102). Op deze manier wordt het voor de consument steeds onduidelijker wat ze nu precies kopen. E-nummers zijn bijna niet te vermijden en niet in alle gevallen slecht, maar wij adviseren iedereen bewust om te gaan met voeding en etiketten goed te bestuderen om er zeker van te zijn geen kwaadaardige stoffen binnen te krijgen. Je bent immers wat je eet!

Lees meer over E-nummers op de site van het Voedingscentrum.
Bekijk de uitzending van Radar.
een artikel op Smulweb
In Belgie vond ik deze website: neee.nu

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen