Ik ben nogal van de mis-en-place

Door: Linda op 7 november 2011

 

Ik ben nogal van de mis en place!
Jij dan?

Ok ok, mis en place wat is dat kun je misschien denken, dat is in goed Hollands, alles kant en klaar hebben voordat je met koken begint. Alle ingrediënten zijn gewassen, in ringetjes, rondjes en vierkantjes gehakt.
Een behoorlijk karwei vind ik dat altijd. Laatst was het weer zover (twee keer trouwens in een weekend).

We beginnen bij het begin…..

Voor in de week natuurlijk alle kookboeken uit de kast en wat ga ik voor een lekker Italiaans maaltijdje maken voor mijn gasten.
Achter de pc en alle boodschappen in een docje gezet. Van hapjes, voor-, hoofd- en nagerecht. De scroppino en koffie met chocolaatjes.
De Appie-app erbij en alle boodschappen in de Appie-app geplaatst, synchroniseer, zet alles op loopvolgorde en klaar is Klara!

Ja dat denk je dan, maar wie komt dat spul allemaal brengen naar de Casa? Met een beetje geluk de man, maar dat lukt niet altijd.
In mijn dorp komt de Appie thuisbezorgservice niet, dat is mooi balen eigenlijk. Goed met twee grote blauwe tassen van de Ikea op pad en alles in in de boodschappenkar. Niet meer normaal zoveel als je eigenlijk nodig hebt. Afrekenen en op naar huis, oh nee, nog via de visboer en via de slijter.

Zo thuis, het hele spul uitpakken en dan….een bakje koffie, want voor wijn is het nog wat vroeg.

Nog twee uur voordat de gasten komen.

We gaan voor de mis en place, dat is handig, want dan is alles al netjes op orde.
Tomaten in plakjes, grote zonnebril op en de uien in ringen snijden, peterselie wassen en hakken, Spaanse peper wassen en in stukjes snijden, knoflook fijn hakken, mozzarella in plakken, sla wassen en water kleiner maken. Blikken tomaten openen.

Olie in de pan en gaan met die banaan. Wat eerst moet dat moet eerst en dan en dan en dan en dan….. Herken je dat, dat je hartstikke moe bent en dan komen je gasten? Lekker handig, want dan begint het pas. En het rare is, hierna ben je weer fit en loopt het gewoon. Een wijntje erbij, de hapjes op tafel.

Mijn gasten eten eigenlijk altijd mijn verse garnalen als eerst, en het is ook altijd als eerste op.
Ze vragen ook vaak hoe ik dit maak, nou let op:

Verse garnalen met knoflook en Spaanse peper.

Ongeveer 12 verse grote grijze tijgergarnalen.
Haal de jas eraf
Doe olie in een pan en doe hier twee tenen grof gehakte knoflook in
Voeg een Spaanse peper toe die je in 3 stukken hebt gehakt.
Wanneer knoflook een beetje bruin wordt doe je de grijze garnalen er in
Schep dit om en om totdat de garnalen gaar zijn.
Dit is alles!

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen