Italia al Dente op 17 & 18 maart, win nu kaarten!

Door: Linda op 6 maart 2012

Ook jij kunt hierbij zijn! Doe mee met onze prijsvraag!

Voeg je lekkere Italiaanse recept toe en klik hier. of mail deze naar linda@pastasite.nl

Italia al dente

Wij mogen 2 x 2 kaarten als prijs weggeven voor de bezoekers die hun lekkerste Italiaanse recept toevoegen op onze site!
Dus ga naar ‘ recept toevoegen’ en wie weet ben jij er op 17 of 18 maart bij in Amsterdam, tijdens het lekkerste Italiaanse evenement van dit moment: Italia al Dente. (www.italia-al-dente.nl)

Bij binnenkomst wordt je overvallen door Italië en haar rijke (culinaire) verleden.

==================================

In het weekend van 17 & 18 maart 2012 kunt u in Loods 6, gelegen in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied, alweer voor de zevende keer genieten van authentieke Italiaanse lekkernijen en wijnen, non-foodproducten, kunst en nog veel meer Italiaans.

Italiaanse producenten en Nederlandse importeurs

Op Italia al Dente staan Italiaanse producenten uit alle delen van Italië naast onze importeurs en leveranciers van Italiaanse delicatessen, wijnen en aanverwante producten. Gezamenlijk hebben zij één doel voor ogen: hun kennis over goed en smakelijk eten en drinken met u delen. Ook dit jaar is Italia al Dente weer een waar feest voor de smaakpapillen. Pure en ambachtelijke kwaliteitsproducten, van speciale hammen, kazen, olijfolie, koffie en chocolade tot truffel, broden, sauzen, honing, mostarde, pesto’s en pasta. En om inspiratie op te doen zijn daar nog de kookboeken, culinaire reizen een taalcursussen in Italië en Nederland. Op de ‘mercato italiano’ in de Bagagehal en de AHOI-hal van Loods 6 kunt u al deze producten bekijken, proeven en kopen.

italia al dente


Win een reis naar het landgoed van Monte Sixeri op Sardinië

Onder de bezoekers van Italia al Dente verloten we een reis voor 2 personen naar het prachtige landgoed Borgo Monte Sixeri op Sardinië. Op slechts 10 minuten rijden van zowel het vliegveld als de kust ligt dit landgoed verscholen tussen olijf- en wijngaarden. De eigenaar van het landgoed, de familie Manca, is tevens producent van de bekendste Sardijnse olijfolie ‘San Giuliano’ en aanwezig op Italia al Dente. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.italia-al-dente.com.

Wijnproeverijen

Met onze wijndeelnemers hebben wij een speciaal wijnproefprogramma samengesteld. Zo zijn daar de inmiddels beroemde wijnproeverijen onder leiding van Italiaanse wijnkenner Hein Sas. U proeft minimaal 10 verschillende Italiaanse kwaliteitswijnen in combinatie met diverse kazen en vleeswaren en leert alles over herkomst, druivensoort en smaakcombinaties tijdens deze anderhalf uur durende sessie. Daarnaast kunt u zich ook inschrijven voor twee thematische wijnproeverijen: de Brunelloproeverij onder leiding van Vino e Olio en de proeverij van wijnen uit Le Marche onder leiding van Monega Wines.

Overige workshops en programma

Naast de wijnproeverijen kunt u meedoen aan diverse andere workshops, proeverijen en presentaties op de eerste verdieping van Loods 6. Een greep uit het programma-aanbod: koffieproeverij, kookdemonstratie annex productproeverij van specialiteiten uit de Valtellina, olijfolieproeverijen, een culinaire ‘Giro d’Italia’. Het volledige programma wordt half februari op de website van Italia al Dente bekend gemaakt. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de start van de inschrijvingen? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief via info@italia-al-dente.com

 

Win kaarten voor dit evenement en voeg je lekkerste Italiaase recept toe.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen