Ik kan risotto maken

Door: Linda op 5 maart 2014

Risotto maken

Ok, raar maar waar, maar ik had nog nooit van mijn leven risotto gemaakt.  Tot vandaag…..

Van 1000en1smaken.nl had ik een verpakking risotto gekregen met hierin risottorijst, gedroogde tomaten en olijven.

Maar ja en toen? Iedereen heeft me verteld dat je in ieder geval de bouillon beetje bij beetje bij de risotto moest toevoegen…. Deze verpakking vertelde anders. Maar goed, ik heb het gewoon op de ‘ouderwetse’ manier gedaan.
Ik had 1 liter water gekookt en hierin twee groentebouillonblokjes gedaan.
Een beetje olie in de pan en hierin een uitje gefruit.
De risotto in de pan gedaan en even laten verhitten.
En toen stuk je bij beetje de bouillon erbij totdat de rijst gaar was. Dit duurde al met al 20 minuutjes. Zie hierboven ook op dat plaatje, nummer 1 t/m 4……

Toen de risotto klaar was heb ik een ring gepakt en hierin netjes de risotto gedaan, voilaaaaa. Wat ben ik trots en ik heb het heerlijk opgesmuld, dit is voor herhaling vatbaar.
Mijn video van INSTAGRAM

In deze risotto zaten al zongedroogde tomaatjes en wat olijfjes, dus ik hoefde er niets meer aan toe te voegen. De smaak was gelijk al goed.
Heb jij wel eens risotto gemaakt en is het ook in een keer gelukt?Ik heb me gewoon aan het ouderwetse recept gehouden en dan gaat het eigenlijk wel vanzelf.

Kijk en dit is het eindresultaat, hoe trots kun je hierop zijn?

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen