Meesterlijk eten bij Mario Uva in Neck

Door: Linda op 4 maart 2015

Mario en Alessandro Uva

Mario Uva is helaas overleden op 3 december jl. Wat een geweldig mens was het! RIP

Inmiddels hebben we al twee keer gegeten bij het fantastische restaurant van Mario Uva.
Ok, het is een beetje rijden voor ons, maar dan heb je ook wat.
Het ligt in Neck, je zult wel denken, huh? waar is dat dan? Nou dat is in de buurt bij Wijdewormer bij Purmerend.


Klik hier voor de Google map

Het restaurant van Mario Uva

ligt tussen de weilanden eigenlijk in de middle of nowhere. Het is raar wanneer je er aan komt. Je denkt echt van zit ik wel goed hier? Maar wees gerust je zit hier HEEL goed. Het leek ons wel handig om hier ook gelijk een kamer te boeken, want ook hebben ze een aantal kamers om te verhuren in verband met het wijnarrangement. Ach nou ja, dat maak ik er maar van.

We checkten in bij een aardige dame die ons de rest van de avond ook zou bedienen.

Onze tassen brachten we naar de kamer en eigenlijk gelijk lopen we weer terug. We hebben dorst, want wij moesten er toch zo’n 5 kwartier voor rijden.
Italianen kennen hier blijkbaar niet zo’n borrelcultuur, want er is geen bar, we zitten eigenlijk een beetje verloren aan een tafeltje. Dat wisten we nog van de vorige keer, maar dat is helemaal niet erg, want koken kunnen ze!
Een flink bord met antipasti komt onze kant op en dit eten we lekker op tezamen met ons biertje/wijntje. We gaan terug naar de kamer om ons nog wat op te frissen en nemen hierna plaats aan tafel.

Een bekende voetballende Nederlander zit verderop in een hoekje te praten met zijn vrouw. Alle tafels zijn bezet. Het is er rustig, maar daar komt snel verandering in want een man op een accordeon speelt subtiel op de achtergrond en het lijkt wel een cd-tje.

Er wordt ons gevraagd hoeveel gangen we willen eten. Nou dat eten is eigenlijk nooit zo’n probleem, maar die fantastische wijnen die erbij worden geserveerd. Die wil je gewoon niet missen, die MAG je gewoon niet missen. Ok ok…… 7 gangen worden het.
Ons wordt het eerste glas wijn ingeschonken, al de wijnen komen uit het noorden van Italiƫ wordt ons verteld en de een is nog lekkerder dan de ander.

Een paar jaar geleden hadden ze zelfs een Michelin ster wat voor een Italiaans restaurant uitzonderlijk goed is. Het niveau is nu niet minder, alleen serveren ze nu ook pizza in hun andere restaurant een stukje verderop.

Ik kan je het menu zo niet meer navertellen, maar het was briljant lekker.
Voor ons is dit echt een uitje, niet maar zo effe een avondje eten. We nemen er ruim de tijd voor en genieten er met volle teugen van.
Gang na gang na gang na gang komt voorbij. Allemaal heerlijke Italiaanse hoogstandjes.
Ook komen we nog aan de praat met een jong stel die ‘naast’ ons zit. Zij komen hier ook zo’n twee keer per jaar, gewoon omdat het zo lekker is.

We rollen moe maar voldaan ons bedje in en worden de andere dag fris wakker. Mario zelf maakt voor ons het ontbijt wat ook weer apart, maar zalig is en praat gezellig met ons.
Het is hier knus en lekker!

Heb je samen iets te vieren? Of wil je je partner verrassen? This is the place to be voor waanzinnig lekker eten!

Mario Uva, www.mariouva.nl

http://www.iens.nl/restaurant/6069/wijdewormer-mario-uva
http://www.specialbite.com/restaurants/wijdewormer/mario-uva

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen