Messenslijper van Fonq

Door: Linda op 12 maart 2015

blog-messenslijper

 

Bloedscherp die messenslijper van Chef’s Choice.
Ik heb zo’n mooie set met messen, al jaaaaren. En ja, ook met zo’n chique slijpstaal, of hoe heet dat. Maar ik kan er niet mee overweg. Ik gebruik daarom nooit en dus heb ik onscherpe messen.

Maar dat botte gehak in de ui en vlees houdt een keer op en het ziet er niet mooi uit in gerechten. Maar nu mocht ik de messenslijper van Fonq testen.

Tuurlijk begon ik gelijk te duwen en de slijpen met de slijper zonder de beschrijving te lezen en dat was toch niet helemaal handig, want je moet het mes gewoon recht in de sleuf steken en niet een beetje links en rechts schuin, want dan beschadig je je mes.

Helaas is mijn mes is beschadigd. Nu heb ik de beschrijving wel gelezen en dat is maar goed ook. Sleuf 1 en 2 zijn voor gladde messen en sleuf 2 is alleen voor gekartelde messen. Hoe handig is dat? Ook gekartelde messen kunnen worden geslepen.
Ik heb al heel goed mijn best gedaan en mijn messen zijn weer bloedscherm en kost het ook minder moeite (lees kracht0 en netjes mijn ingredi├źnten te snijden.

Hoe ziet de messenslijper er uit en hoe werkt het?

Mensen, het is echt een verademing wanneer je messen weer scherp zijn!

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen